Веќе 40 години живее со крената десна рака, има добра причина за тоа


Индиецот Амар Барати повеќе од 40 години ја држи својата десна рака постојано крената, а причина за тоа е духовноста.

Тој се одрекол од земските секојдневни удобности за да го посвети својот живот на хиндуистичкиот бог Шива (или божица, зависно од тоа во кој дел од Индија се наоѓате).

Мускулите на раката му се целосно атрофирани, а ноктите му се огромни и подвиткани. Сепак, неговата посветеност стана симбол на верата, па тој послужи како пример и за други хиндуистички монаси.

Барати вели дека положбата на неговата рака претставува постојан поздрав и дека тој тоа го прави за мир во светот. Истовремено, тоа е и знак на протест против насилството.

Шива е едно од трите најголеми божества во Хиндуизмот, заедно со Брама и Вишна. Шива е претставен/-а како божество на огнот, а некаде и на плодноста, и на милоста.Ти се допаѓа? Сподели го со твоите пријатели!

27
137
27, 137 points

Која е вашата реакција?
Dislike Dislike
0
Dislike
Fail Fail
0
Fail
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF


Leave a Reply

Your email address will not be published.Веќе 40 години живее со крената десна рака, има добра причина за тоа

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image