Ако сакате ноќен живот – ова место е само за вас!


На изненадување на многумина, Хамбург беше прогласен за најдобар светски град за ноќни журки. Изборот, во кој учествуваа 4.100 луѓе и 41 градови ширум светот, го спроведе сајтот Hostelworld.

Анкетираните имале задача да оценат пет аспекти од ноќниот живот на различни градови:

1. Квалитет и разновидни содржини во вечерните часови.

2. Отвореност и срдечност на локалното население (вклучувајќи го и нивниот однос кон туристите и лесниот начин на запознавање нови луѓе).

3. Општата безбедност во градот.

4. Полесното снаоѓање и квалитетот на градскиот превоз и такси службите.

5. Трошоците при излегување.

Хамбруг се најде на првото место бидејќи е оценет како многу добро место за запознавање на нови луѓе.

Жителите на градот се пријателски настроени кон гостите, а повеќето интересни места за ноќен живот се релативно малку оддалечени едни од други или се добро поврзани со градски превоз.

Втор град на листата е Копенхаген, кој може да се пофали со квалитетни содржини и висока безбедност на улиците во вечерните часови.

Комплетната листа на Hostelworld од првите 10 градови во светот рангирани според квалитетот на ноќниот живот изгледа вака:

1. Хамбург

2. Копенхаген

3. Берлин

4. Амстердам

5. Даблин

5. Сан Франциско

7. Гетеборг

8. Прага

9. Варшава

10. ЊујоркТи се допаѓа? Сподели го со твоите пријатели!

28
101
28, 101 points

Која е вашата реакција?
Dislike Dislike
0
Dislike
Fail Fail
0
Fail
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF


Leave a Reply

Your email address will not be published.Ако сакате ноќен живот – ова место е само за вас!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image